Kety Travel

Maroko - kraljevski gradovi i noćenje u pustinji 2024.

Šifra putovanja : ID - 3999043
9
DANA ZRAKOPLOVOM

usluga / opis stavke

prema programu

prijevoz

Zrakoplovom

VOĐENJE PUTOVANJA PO JEZICIMA

Hrvatski

POLASCI

ZL Zagreb

MOGUĆNOST TRANSFERA

Cijena:
1.410,00 €

Polasci :

Termin 1

30.04. - 07.05.2024.
Garantirano
First minute

O putovanju

Vrijednost više: sveobuhvatna tura, od Atlantika do Sahare, sa svim uključenim - uključen polupansion, ulaznice u sve objekte koji se posjećuju, vožnja džipovima i jahanje deva! Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana.

Termin 1

30.04. - 07.05.2024.
Garantirano
First minute

Redovna cijena

Cijena odrasli :

1.470,00

First minute cijena

1.410,00 €

Program putovanja

Predviđeni hoteli:
Casablanca: Onomo Hotel Casablanca City Center 4*, ili sl.
Fes: Hotel Barcelo 4*, ili sl.
Merzouga: Palais de Dune 3/4* ili sl.
Ouarzazate: Hotel Club Hanane 4*, ili sl.
Marrakech: Kech Boutique & Spa 4*, ili sl.

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana.

Vrijednost više: sveobuhvatna tura, od Atlantika do Sahare, sa svim uključenim – uključen polupansion, ulaznice u sve objekte koji se posjećuju, vožnja džipovima i jahanje deva!

1. dan, utorak 30.04.: ZAGREB – PARIZ – CASABLANCA
Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije polaska zrakoplova. Let zrakoplovom na liniji AF1561 za Casablancu preko Pariza u 15:15 sati, slijetanje u Pariz u 17:25 sati i nastavak putovanja u 18:50 sati. Planirano slijetanje u 21:00 sati, ukrcaj u autobus i odlazak prema hotelu. Smještaj i noćenje.

2. dan, srijeda 01.05.: CASABLANCA – RABAT – FES
Doručak. Odlazak u panoramski i pješački razgled Casablance, glavnog ekonomskog i lučkog centra Maroka: trg Muhameda V., Trg Ujedinjenih naroda, Trg Protektorata, itd. Uključena ulaznica za unutrašnji razgled veličanstvene džamije Hassana II., po veličini druge džamije u svijetu, s 200 m visokim minaretom. Nakon razgleda kraće slobodno vrijeme za kupovinu suvenira, kavu ili čaj i odlazak prema Rabatu, administrativnom sjedištu zemlje. Razgled uključuje: Kraljevska palača (razgled izvana), velika utvrda Kassbah Oudayas, mauzolej Muhameda V., Hasanov toranj. Odlazak prema Fesu i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan, četvrtak 02.05.: FES – MEKNES – FES
Doručak. Odlazak prema Meknesu, gdje ćemo obići nekoliko lokacija starog kraljevskog grada kao što su poznata vrata Bab Mansour, kraljevske konjušnice Hri Souani i staru medinu koja je od 1996. na popisu zaštićene svjetske baštine organizacije UNESCO. Nakon obilaska Meknesa vraćamo se u Fez, drugi najveći grad u zemlji i razgledavamo najstariji od kraljevskih gradova s najstarijim sveučilištem na svijetu i medinom koja je labirint od 9600 uličica, najveća medina na svijetu i najveći prostor na svijetu bez automobilskog prometa! Fes je na prvi pogled mnogima šokantan, bučan, konfuzan, ali i beskrajno zanimljiv i kako vrijeme u njemu prolazi, zavlači se pod kožu. Povratak u hotel u večernjim satima, večera u hotelu. Noćenje.

4. dan, petak 03.05.: FES – IFRANE – MIDELT – ERFOUD – MERZOUGA
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak autobusom prema jugu preko skijaškog središta Ifrane s prekrasnim krajolikom – često ga nazivaju „švicarski Maroko“ i azrou, šumom cedrovine. Putem ćemo zastati u gradiću Mideltu, smještenom u zaravni između Srednjeg i Visokog Atlasa, poznatom po mineralima i hladnijem vremenu kroz ljeto. Nastavak putovanja prema Merzougi kroz dolinu Ziz. Posjećujemo Erfoud, gradić smješten u saharskoj oazi, poznat po svojim fosilima starima i stotine milijuna godina! Iz Erfouda u Merzougu, „vrata Sahare“, upućujemo se u džipovima! Smještaj u hotel, večera i noćenje.

5. dan, subota 04.05.: MERZOUGA – ERFOUD – TINGHIR – TODRA GORGE – OUARZAZATE
Rano buđenje. Odlazimo u pustinju kako bismo na devama dočekali svitanje, jedinstven doživljaj u pješčanim dinama Merzouge! Povratak u hotel na doručak. Ponovno se ukrcavamo u džipove i odlazimo u Erfoud gdje se selimo u autobus i krećemo na putovanje prema mjestu Ouarzazate, „gradu datulja“. Proći ćemo putem kroz živopisan palmeraj u Skouri i kroz Dolinu tisuću kazbaha. Iz Skoure idemo istočno prema Kelaa El Mgouna ili „Dolini ruža“. Dolazimo u Dolinu datulja s impresivnim vapnenačkim stijenama, prelijepim palmama i rijekom. Odtud nastavljamo prema kanjonu Todra, omeđenom stijenama visokim i do 400 metara i raskošnim palmama uokolo koje svojim krošnjama kao da skrivaju rijeku u dubini. Dolazak u Ouarzazate, smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan, nedjelja 05.05.: OURZAZATE – AIT BEN HADDOU – MARRAKECH
Doručak. Odlazimo otkriti tajne Ourzazatea, poznatog i kao „marokanski Los Angeles“, budući da je u njemu sjedište filmske industrije, tu su dva filmska studija s kulisama iz „Mumije“, „Gladijatora“, „Sahare“, itd. Posjetit ćemo kazbu Taourirt. Potom putujemo kroz impresivno gorje Atlas prema egzotičnom Marrakechu. Ali, prije nego što dođemo do njega, stat ćemo u Ait Ben Haddou, utvrđenom selu i popularnoj filmskoj lokaciji, čak je i više filmova tu snimano nego u prethodno spominjanom mjestu Ouarzazate. Odlazimo iz fotogeničnog Ait Ben Haddoua i preko prijelaza Tizi n’Tichka na 2.260 m visine, spuštamo se prema Marrakechu. Dolazak u hotel, smještaj. Večera i noćenje.

7. dan, ponedjeljak 06.05.: MARRAKECH
Doručak. Danas posvećujemo vrijeme možda najpoznatijem od kraljevskih gradova Maroka, slavnom Marrakechu, „Crvenom gradu“. Smješten u unutrašnjosti Maroka, ispod planine Atlas i poznat kao jedan od četiri kraljevska grada, Marrakech je svakako jedan od najegzotičnijih i najljepših gradova Magreba, a po mnogima najljepši marokanski grad. Grad je utemeljila dinastija Almoravida krajem 12.st. kad su počele izgradnje blistavih palača i parkova. Posjetit ćemo vrt Majorelle, kojeg je dizajnirao istoimeni francuski umjetnik prije zamalo sto godina, a poznatiji je po jednom drugom imenu – riječ je o jednom od najvećih modnih kreatora 20. stoljeća, slavnom Yvesu Saint-Laurentu, koji se početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća skrasio u Marrakechu, u vili Majorelle, s vrtom u kojem se danas nalazi muzej koji nosi njegovo ime. Prema želji slavnog dizajnera, po ovom je vrtu, kojim dominira posebna plava boja (bleu Majorelle), prosut njegov pepeo. Pun egzotičnih biljaka, kaktusa, bugenvilija, cvijeća s različitih kontinenata, vrt Majorelle će vas očarati. Prošetat ćemo uz slavnu džamiju Koutobiju, obići palaču Bahia i proći kroz židovsku četvrt, mellah. Šetnju kroz Marrakech završit ćemo na najvećem afričkom trgu, glasovitom Jemaa el Fna, žili kucavici grada. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje medine, kupovinu, obilaske, itd. Večera. Noćenje.

8. dan, utorak 07.05.: MARRAKECH – PARIZ – ZAGREB
Rano buđenje, paket u obliku doručka. Prijava na let na liniji AF1777 za Pariz, let planiran u 6:20 sati. Slijetanje u Pariz u 10:45 sati. Nastavak putovanja na liniji AF1560 u 12:40 sati, planirano slijetanje u 14:35 sati. Kraj programa.

Rok za prijavu: 20 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

Informacije o letu (planirano):
Air France
AF1561 30APR ZAG 15:15 CDG 17:25
AF1496 30APR CDG 18:50 CMN  21:00
AF1777 07MAY RAK 06:20 CDG  10:45
AF1560 07MAY CDG 12:40 ZAG  14:35

U cijenu uključeno

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Pariz – Casablanca – Marrakech – Pariz – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • šest noćenja na osnovi polupansiona u hotelima 4* u Maroku (2 noćenja u Fesu, 1 noćenje u Merzougi, 1 noćenje u Ouarzateu i 2 noćenja u Marrakechu)
 • jedno noćenje na osnovi doručka u hotelu 4* u Casablanci
 • autobusni prijevoz prema programu (autobusi su turističke klase i klimatizirani)
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • razglede prema programu
 • ulaznice u sve lokalitete prema programu: džamija Hassana II. u Casablanci, Bounania medresa i Nejjarine u Fesu, Taorirt kazba u Ourzazateu, palača Bahia i Majorelle vrt u Marrakechu
 • vožnju džipovima između Erfouda i Merzouge i nazad
 • jahanje deva u Merzougi
 • bočicu vode dnevno po osobi
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • lokalne vodiče na engleskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • obavezne napojnice za vozače i lokalne vodiče: 50 EUR po osobi
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 250 EUR (1.883,63 kn) – obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Popusti i doplate

Popusti

· 20% popusta za jedno dijete od 4,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
· trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijen

Napomene

– Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Air France objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
– Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
– Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
– Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
– Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, sl.).
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
– Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
– Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Kratkotrajni boravak – Za ulazak u Maroko i boravak u Maroku do tri mjeseca, hrvatskim državljanima nije potrebna viza (valjanost putovnice treba biti najmanje tri mjeseca dulja od datuma planiranog izlaska iz zemlje). Granična marokanska policija dužna je ovjeriti putovnicu stranca brojem i žigom ulaska, prigodom prvog ulaska stranca. Stoga je korisno provjeriti jesu li broj i žig ulaska pravilno otisnuti u putovnici jer predstavljaju dokaz zakonitog ulaska u zemlju.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Maroku nalazi se u Rabatu.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Maroku nalazi na adresi 73, rue Marnissa, Souissi, 10170 Rabat, Morocco.
Kontakt podaci: tel. 00 212 537 63 88 24, 537 63 88 25, fax. 00 212 537 63 88 27, e-mail: rabat@mvep.hr

Maroko (Al-Mamlaka al-Magribiya, neslužbno al-Magrib), država u sjeverozapadnoj Africi, na obali Atlantskog oceana i Sredozemnog mora. Na istoku graniči s Alžirom, a na zapadu sa Zapadnom Saharom. Na teritoriju Maroka su španjolske enklave Ceuta i Melilla. Najveći dio Maroka zauzima gorje Atlas. Maroko ima uglavnom sredozemnu klimu koja u južnom predgorju Atlasa prelazi u stepsku i polupustinjsku. Zimi su najviši dijelovi Atlasa pokriveni snijegom. Prema popisu st. iz 2004. u Maroku živi 29 860 069 st., a prema procjeni st. iz 2013. g. 33 073 567 st. Najnaseljeniji je sjeverni dio zemlje (područje uz Sredozemno more), južno predgorje Atlasa je pusto. Stanovnici su najvećim dijelom Berberi (45 %) i Arapi (44 %), te drugi (11 %). Službeni jezik je arapski, a razgovorni francuski, berberski i dr. Glavni je grad Rabat, a najveći Casablanca. Ostali su veći gradovi Fes, Marrakech, Tanger, Meknes, itd. Novčana je jedinica dirham (MAD, DH), 1 dirham = 100 santima.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· keks pay
· kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
· online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002915944 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002916091, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Organizator putovanja :

Idea putovanja d.o.o.
Vrijednost više: sveobuhvatna tura, od Atlantika do Sahare, sa svim uključenim - uključen polupansion, ulaznice u sve objekte koji se posjećuju, vožnja džipovima i jahanje deva! Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana.

Maroko - kraljevski gradovi i noćenje u pustinji 2024.

marrakesh-theatre-royal-in-marrakech
Vrijednost više: sveobuhvatna tura, od Atlantika do Sahare, sa svim uključenim – uključen polupansion, ulaznice u sve objekte koji se posjećuju, vožnja džipovima i jahanje deva! Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana.

Cijena

10.623,65 kn
(1.410,00 €)

Informativni upit

Maroko - kraljevski gradovi i noćenje u pustinji 2024.

marrakesh-theatre-royal-in-marrakech
Vrijednost više: sveobuhvatna tura, od Atlantika do Sahare, sa svim uključenim – uključen polupansion, ulaznice u sve objekte koji se posjećuju, vožnja džipovima i jahanje deva! Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana.

Cijena

10.623,65 kn
(1.410,00 €)

Rezervacija